Min första tid i Bolivia!

Hejsan, mitt namn är Lotta Norgren och jag arbetar nu som volontär i Bolivia i sammarbete med Cidic.
En liten kort bakgrund om mig är att jag är 19 år och tog studenten i Juni detta året på Vipan i Lunds kommun där jag blev färdig undersköterska, blev intresserad av detta volontärarbete då jag tycker om att arbeta med människor som har de svårt och hjälpa dem i livet och jag ångrar verkligen inte beslutet om att åka till Bolivia.
 
Jag har nu varit här i lite mer än 2 veckor och har under min första tid blivit rundvisad i närområdet för att få lite lokalkännedom om t.ex. mataffärer, restauranger, marknader, shoppingcenter och såklart blivit visad var Burger King ligger!
 
Jag har även börjat arbeta på Cidic med att översätta fadderbrev, arbeta med barnen i förskolan, följa med socialarbetarna på hembesök till familjer och även testat på arbetet i köket. Att få prova på många olika arbetsuppgifter har varit väldigt intressant och lärorikt för man har då fått en helhetsbild av hur Cidics arbete funkar. All personal, barn och ungdomar som ingår i Cidic är underbara och jag har verkligen känt mig välkommen i deras närvaro!
 
Jag har redan fått vara med om så mycket här och har fått se under vilka omständigheter många av familjerna i Bolivia lever. Jag trivs väldigt bra här i La Paz och med arbetet på Cidic så jag är glad jag tog beslutet att komma och besöka detta fantastiska land.
 
jag kommer stanna i Bolivia till 7e mars 2014!
 
Om ni har frågor om mig eller om min tid i Bolivia så kommentera gärna! :)