El Gran Poder & Camino de la muerte

Hej allesammans! Jag vet att jag har varit lite dålig på att skriva. Det har varit en händelsefull månad, jag lägger skulden på det.

Jag har fått sällskap av min livskamrat från Sverige, Viana Mikkelsen som filmar från projekten här i Cidic och Hand i Hand. Jag har även varit med i en karneval som heter "El Gran Poder". Månaden har bestått av inspelningar, träning inför dans, Karneval, födelsedagsfiranden, samtal till faddrar i Sverige och cykling.

El Gran Poder!
Ända sedan jag kom till La Paz för att jobba för Hand i Hand och Cidic har jag velat dansa Caporales. I mitten av månaden, en vecka innan "El Gran Poder" karnevalen skulle starta kom min vän med ett förslag om att vi skulle delta. Jag blev lite nervös i början eftersom jag ALDRIG har gjort något sådant tidigare, men jag skulle jättegärna vilja delta så jag sa självklart ja!

Jag, Vianita och Carmensita innan Karneval.
 
Vi gick upp till "dansgatorna" Los Andes där de säljer danskläder, det finns grupper som övar på danser där och mycket mer. Där mötte vi en grupp som övade Caporales och gick helt enkelt fram och frågade om vi kunde delta. Det var inga problem. Det blev övningar med gruppen varje dag i en och en halv vecka, det var mycket tröttsamt, men när "El Gran Poder" dagen kom var allt slit värt det!
 
Jag har aldrig varit populär! Men under "El Gran Poder" fick jag suga på denna söta karamell, det var mycket populärt när en "Gringo" som jag kom dansande. Jag blev fotad med åskådare vid mer än tio tillfällen och intervjuvad i TV vid 3 tillfällen. Blev även insomad när jag dansade så många av mina arbetskollegor som kollade på "El Gran Poder" på TV fick se mig dansa!
 
Fick äran att ha pipan i mun och signalera till dansare bakom mig.

El Gran Poder betyder den stora makten och är en karneval i Guds ära. Egentligen ska man dansa för gud tre år i rad, men vi får se om det är ett löfte jag kommer kunna hålla. Möjligt att jag får fortsätta de kommande åren i Göteborg på Hammarkullekarnevalen. Det är inte bara Caporales de dansar på karnevalen, det finns alla slags Bolivianska danser, det är helt magiskt, och de finns i mängder!!
 
Camino de la muerte/ Dödsvägen
Efter El Gran Poder var det midsommar i Sverige, och vi hade också en ledig dag här borta i La Paz. Jag och min vän passade på att åka iväg på lite äventyr här borta i La Paz. Vi gick till en turistbyrå och bestämde oss för att cykla på "dödsvägen". Dyrt var det, men värt var det!

Vilken utsikt. Vi begav oss från en högt belagd plats i La Paz till en mycket låg belagd plats i Coroica (La Paz). Skillnaden i temperaturen och klimat var slående.

Började dagen med en fika. Det var nästan minusgrader längst upp på bergen.

Efter 5 timmars cyklande stannade vi till vid en restaurang och tog en välförtjänt öl med middag. Naturen var tropisk!

Slutdestination Coroico, tropiskt klimat med djungel, man svettades med alla lager kläder man samlade på sig från den höga punkten vi var på innan.
 
Födelsedagskalas för Juni
Igår, den 28 Juni hade vi födelsedagskalas igen för familjerna som fyllde år i Juni, TIDEN SPRINGER IVÄG! Många grattis till dem! Vi hade en underbar dag med lekar, clowner, mat och tårta! Underbart!

 
 
 
Är du intresserad av att bli fadder, jobba som volontär i La Paz, Bolivia eller att läsa mer om organisationen Cidic
 
och stiftelsen Hand i Hand och deras projekt kan du gå in på följande hemsidor:

http://www.handihand.org/

http://www.volontaribolivia.se/cidic-16476247

 
Kategori: Allmänt Taggar: bolivia, camino de la muerte, cidic, coroico, cykling, dans, födelsekalas, hand i hand, karneval, la paz, volontär;