Familjens dag firande med Cidic och Hand i Hand

Hej allihop! Goda nyheter, både magen och jag är i toppform.

Vi har firat familjens dag här med alla familjer! Som jag har berättat i tidigare inlägg drar man sig inte här för att fira saker här borta i Bolivia, det firas både familjens, barnets, mammas, och pappas dag! Det finns även doktorns, lärarens, studentens, SÄKERT finns det fler!

Det påminner mig, grattis alla mödrar i Sverige!!

Den 18:e maj var det dags för familjernas firande här på Hand i Hand och Cidic! En viktig dag för alla våra familjer här.
Jag har lagt märke till en fin sak i Bolivia som jag tror speglas av de extremt dåliga ekonomiska livsförhållandena i Bolivia. De flesta familjerna har en väldigt bra sammanhållning. De håller ihop, de bor tillsammans och gör saker tillsammans.

Det är självklart inte så i alla familjer här, många har familjer lever i misär, vissa dricker, vissa misshandlar, vissa lider, men familjen och stödet från familjen är viktigare för de som inte har så mycket.
(Här sitter vi och förbereder burkar som ska fungera som konor under Familjens dag)
 

Vårt förberedande inför familjens dag började två veckor innan själva dagen. Det var mycket pyssel, lekförberedelser, mycket slit och planering. Men vilken succé!

Alla familjer samlades ca. 2 km från vår fotbollsplan där vi skulle fira familjens dag.

Dagen var underbar, vi hade format det som en tävling där varje familj skulle samarbeta på olika slags lekar där de kunde plocka poäng. Det var massvis med olika lekar, och vi hade ungdomar som med glädje ställde upp på varje lek för att övervaka och dela ut poäng.
 
 
De familjerna som fick mest poäng fick senare samla in sina priser. Det var som ett tivoli, tänk att man kan åstadkomma så mycket med engagemang men med så lite material!

Vi hade lunch som bestod av god kyckling och några slags bönor och potatisar, jag är tyvärr fortfarande okunnig på alla dessa namnen de har på maträtterna.

Vi avslutade med lotteri där familjerna kunde vinna matpaket, klädpaket och massor mer.

Nu väntar jag finbesök på Torsdag, dokumentärfilmaren Viana Mikkelsen kommer och ska spela in en dokumentär här i La Paz om projekten!

Mycket kärlek och hoppas att ni njuter av sommaren i Sverige, för jag kan bestämt säga att jag inte hittar mycket njutning i vädret här just nu..
 
Kategori: Allmänt Taggar: Familjens dag, bolivia, cidic, hand i hand, volontär;