Födelsedagsbarn och rånare i El Alto

Hej allihop! Veckan har flutit på bra förutom att jag både fått vara med om magsjuka, feber och stöld, men huvudsaken är att allt är bra nu! Veckan har som alla andra veckor varit, väldigt snabb.

Vi har haft det väldigt kallt här i La Paz då det närmar sig vintern, eller rättare sagt är det förvinter just nu. Det är lite lustigt att prata med alla vänner och släktingar i Sverige där sommaren har anlänt. Visst saknar man den svenska sommaren, men här finns det mycket att stå i också.


I lördags hade vi födelsekalas för alla som fyllde år i april! Vi hade först kalas för barnen, vi började med lite lekar, och senare kom självklart mina favoriter, clownerna dit och firade barnen. Vi hade en pinata fylld med godis som barnen fick slå på, sen blev det tårta.
 
 

Föräldrarnas kalas blev också mycket lyckat med många lekar, mycket skratt och god mat!


Idag (söndag), fick jag äntligen möjlighet att besöka 16 de Julio. Det var helt underbart, det finns saker att se bakom varje hörn, jag kollade mest på kläder, men det finns även fordon, djur och mycket annat att köpa. Det är känt för att det finns allt där, det är också känt för att vara mycket farligt för turister pga. tjuvar. Varningar som jag tyvärr tog med en klackspark. Jag har tyvärr inte några foton att visa från marknaden då mitt nöje tog slut ganska abrupt.

En "cholita" sitter helt plötsligt vid min ena fot och rycker mig i byxan. "Oj" tänker jag, "jag står säkert på något". Jag kollar ner på cholitan och försöker flytta på mig och be om ursäkt, då kommer en man kommer helt plötsligt från sidan och puttar till mig. Jag frågar vad han vill och börjar få aningar om vad som händer. Mannen bara skrattar åt mig och säger något i stil med "ojojoj". Jag känner instinktivt efter min plånbok som självklart är borta!
Jag blev lite skakig, men är väldigt imponerad över hur snabbt det gick, efter jag kollat efter min plånbok och kollade upp var ALLA borta. Jag fick återberättat av min väninna Sandra att det säkert vart 4-5 stycken eller mer som omringat mig och försökt plocka saker, jag märkte ingenting för att jag var så distraherad! Allt gick på 5 sekunder sen var de borta i folkmängden. Jag rekommenderar den här marknaden starkt, men ha inte plånboken eller annat av värde i fickorna, jag har i alla fall lärt mig någonting!

Tur att det inte var min kamera de tog, så jag kan fortsätta att leverera bilder till er!

Hade bäst!!
 
Har ni några frågor till mig om vad som helst, skriv en kommentar!
 
Mer information om Handihand och Cidics projekt kan läsas på:
 
http://www.volontaribolivia.se/cidic-16476247
http://www.handihand.org/
Kategori: Allmänt Taggar: bolivia, cidic, födelsekalas, hjälpverksamhet, la paz, rån, volontär;